четвртак, 02. октобар 2014.

Dosada tokom jeseni? NE!

-Jesen je već nedelju dana sa nama. Više ne možeš da ideš na  bazen sa drugaricama, ali tu su mnoge druge zanimljive ideje da ti ova jesen ne bude noćna mora. Bez obzira što je škola počela uvek  se nađe vremena.


Iskoristi lepo vreme

-Dok je lepo vreme izađi napolje. Prošetaj sa drugaricom po okolini, ispričaćete se, a i dobro će vam doći. Prošetaj psa, ukoliko ga imaš, po parku. Mnogo toga može da se desi dok šetaš psa. Trči, vozi biciklu ili rolere. Iskoristi još malo toplog vremena da se voziš rolerima ili biciklom. Ukoliko imaš problema sa viškom kilograma trčanje će biti super da ih se rešiš.


Kreativne ideje na pretek

-Smisli nešto i pravi sama. Ukoliko nemaš ideja pogledaj na internetu. Smisli neki DIY projekat za svoju sobu, napravi policu za knjige, preuzmi kuhinju u svoje ruke, biće zabavno. Šta god da ti padne na pamet obavezno uradi, sigurno se nećeš pokajati, pa i ako ne ispadne lepo. 


Slikanje, što da ne??


-Uzmi tempere, papir i četkicu u ruke i počni da slikaš lišće ili šta god drugo. Nije bitno znaš li ili ne znaš da crtaš, bar probaš. Ja sam milion puta crtala nešto i nije ispalo lepo, uostalom, nijedan moj crtež ne ispadne lepo, ali šta je tu je, zamisli  da si Da Vinči ( ''ja sam Da Vinči'', koje ja ideje dajem). Jedna rečenica je najbitnija u svemu što radiš:

Nikad ne odustaj!


Uči sa drugarima


-Kako je škola tek počela, i kako učenje ne bi bilo noćna mora pozovi drugaricu ili više drugara i svi zajedno učite. Biće vam i zabavno i sigurno ćeš lakše da naučiš lekciju. Gledaj da se ne izgubite pričajući o nekoj drugoj temi, onda, od učenja nema ništa.


Napravi planer


-Kako bi tokom dana bila organizovana napravi planer ili agendu. To ne  mora da bude neka prelepa sveska, ukrašena, možei najobičnija sveska.  Ovo ustvari i ne spada u stvari koje se rade tokom jeseni, ali planer ti pomaže da se rasporediš, da imaš vremena i za učenje i za vanškolske aktivnosti.


-Jesen uveliko počinje, napravi listu stvari koje moraš odraditi za jesen.

Nešto te interesuje, napiši dole o čemu bi želela da pišem , možda baš sledeći post bude tvoja želja.
6 коментара:

Napišite mi vaše mišljenje, volela bih da ga čujem!