недеља, 31. август 2014.

Ustani na vreme prvog dana škole

-Ahhhh,sutra škola,jeeejjj!!!! Jedva čekam. Mada,kako smo se navikli da na raspustu spavamo do 11,12,kako ćemo ustati u 7? Evo nekih saveta da ustaneš na vreme.

-Da,veoma teško pri samom čitanju. Ovaj problem nije samo pri 1.septembru,već i na dalje. Ukoliko želiš da ne zakasniš prvog dana škole ,opremi se. Večeras lezi malo ranije,oko 9 ili 10. Moguće je da nećeš moći da zaspiš,ako si navikla da ležeš oko 12...Samo zatvori oči i ne razmišljaj,pomoći će,ali nemoj ''Već pet minuta ovako radim i ništa,ne mogu da zaspim.'' ,nemoj tako,potpuno se prepusti i bukvalno ni o čemu ne razmišljaj.

-Navij budilnik da ti zvoni na 5 minuta,ukoliko ti jednom pozvoni i ti se uspavaš,dugi put će te sigurno probuditi. Nemoj sama da isključiš alarm,da i više ne zvoni, i kažeš još 5 minuta,to sam radila i probudila se 5 minuta pred školu. Nisam znala gde ću pre.

-Kada ustaneš bićeš sanjiva i još uvek u snu,ali i za to postoji rešenje. Pusti malo muzike koju voliš da slušaš i ona će te rasaniti,ali ako je to nešto tipa balade,bolje nemoj,zaspaćeš kao bebica. Pusti nešto energično što će te razbuditi. 

-Biće ti još bolje ako pozoveš BFF,možda se ona uspavala,pa ćeš je ti probuditi ,a i taman ćete dati podršku jedna drugoj. Sa prijateljima je uvek lepše.Kada završiš razgovor nikako nemoj da se baciš u krevet,opet ćeš zaspati.

-Kada ustaneš popij jednu čašu malo hladnije vode,organizam će ti živnuti i osećaćeš se bolje i odmornije. nemoj,ni slučajno,da popiješ času soka ili neko energetskog piće,ukoliko ga imaš u frižideru,na praznom stomaku biće ti muka,a i ako nešto pojedeš nećeš se osećati odmorno.

-To bi bilo to...
-Ljub na kub i
2 коментара:

Napišite mi vaše mišljenje, volela bih da ga čujem!