уторак, 05. август 2014.

1. deo: Ready for school (GUIDE BY:Teodora) + DIY

Školski pribor
-Kao što znate,bliži se školska godina. Svi već pričaju o kupovini školskog pribora. U ovom postu ću vam dati neke saveti vezane za kupovinu.Za početak,idite do marketa i PRAVAC NA POLICU SA ŠKOLSKIM PRIBOROM!!

-Počećemo sa sveskama, Sveske su neizostavan deo pri kupovini školskog pribora. Sveske se mogu naći u različitim oblicima,različitih dimenzija i sa raličitim šarama,likovima,motivima.... Sve zavisi od načina upotrebe. Dakle, najbolje je početi sa izabirom dimenzija. Sve zavisi kako vam više odgovara,da pišete u malim ili više volite u velikim sveskama.ja više volim velike sveske,ali je vaš izbor u čemu ćete da pišete.Što se tiče oblika,za školu je najprikladnija kockasta sveska,ali postoje i neke sveske drugačijih (čudnih) oblika,ali njih više možete da koristite za neke sopstvene potrebe,kao što je dnevnik ... Sledeće je izgled sveske. Sami možete izabrati kako će vaša sveska izgledati,u delu sa sveskama( u marketu) možete naći razne motive,šare...Najbolje je naći neke vesele šare koje će svo vreme u školi podizati atmosferu,ili neke sa nekom životinjom,ili čak ako nađete sa nekom vašom omiljenom slavnom facom. Pak,ukoliko ste probirljivi ili ako mislite da te lepe sveske ne podižu atmosferu,ili ako jednostavno niste našli neke koje vam se sviđaju,možete ih sami napraviti.
DIY:Sve što možete da nađete,od ukrasnog materijala(ukrasni papiri,dugmad,školjkice,stikeri,isečci iz novina...) sve to zalepite po rasporedu kako vama odgovara.Dole su samo neki primeri kako može sveska da izgleda.


-Sledeći deo su olovke. Olovke su uvek istog izgleda..Po meni su najbolje grafitne olovke Stedlerove,mada ima i drugih.

-Da ove olovke ne bi bile ovoliko dosadne,od 1. razreda ih gledamo po celu godinu(skoro) možete sami da napravite šarene olovke koje će vas uvek činiti nasmejanim pred kaj školskog dana,kad smo i najumorniji.
DIY: Potrebno:
Washi traka
Olovke
Rad:Uzmete olovku i od dela gde više nije izrezano počnete da oblepljujete selotejpom,u krug. Dobićete kao na slikama dole. Takođe,to možete da radite i sa hemijskom olovkom i naliv perom.

-Sledeće što je potrebno za školu je pernica. Postoje razni oblici pernica i razne šare,motivi.. Vi samo izaberite neku koja Vam se sviđa. 


Pernice možete i sami da napravite vrlo jednostavno.
DIY:Potrebno(za ovu na slici dole):
Papir
Lažna koža ili obično platno
Rajfešlus
Makaze
Igla i konac
Dugmad
Neka mašnica

Rad: Papir isečete u obliku ovala,dva takva parčeta.Raširite materijal od kog pravite(lažnu kožu ili obično platno) i uz pomoć njih isečete dva ista dela platna ovalnog oblika. Kada isečete,na strani koja će vam biti napred( odredite sami) po sredini nacrtate jednu liniju,ali da bude u skladu sa dužinom rajfešlusa, i isečete je. Na kraju zašijete rajfešlus. Za ukras,od dugmadi možete da napravite oči,a mašnica može da se prikači kao na slici.
-Poslednje što nam treba od bitnije školske opreme je ranac. Ranac može da bude preko dva rame ili preko jednog ramena.Ja više volim preko dva,praktičnije je,a i jedno rame malo krivi kičmu. ''Sad zvučim kao moja mama!''
Mada,vaš je izbor. U OVOM snimku Bethany Mote,ja više volim da je zovem Beth možete da vidite kako svoj stari ranac preurediti  da izgleda kao novi.  

Prvi deo ''Školski pribor'' je gotov vidimo se do sledećeg posta.
p.s.Nemojte da mislite da to što sam  odmah počela sa školom znači nema leta,ne, biće tu još nekih tema o letu i uskoro će biti GIFT TIME(nagradna igra),zato pratite moj blog jer su tu razne nagrade.


Нема коментара:

Постави коментар

Napišite mi vaše mišljenje, volela bih da ga čujem!